joi, 24 februarie 2011

CONSPIRATIA (extra)TERESTRA




Imi doream de ceva vreme sa scriu acest articol si, totusi, ceva imi soptea ca nu e momentul potrivit. Iata ca azi, e timpul! Timpul cand aveam sa aflu de dimineata ca Ion Hobana s-a indepartat de spatiul teluric spre alte dimensiuni. Calatorie frumoasa, Maestre! Sa te insoteasca bucuria, mirarea si entuziasmul pe care ni l-ai impartasit pana acum ! Si mai da-ne cate un semn pe frecventa RAI (sau din RAI). Sunt onorata si emotionata, deopotriva, de cate ori descopar in galeria cu oameni frumosi, un contemporan pe care poti doar sa-l admiri si sa-l pretuiesti pentru constructia minunata care este propria sa viata si caruia sa-i multumesti pentru mostenirea care, cu drag, ne-a lasat-o: cunosterea. Oamenii frumosi nu apar cu regularitate si ostentatie pe primele pagini ale ziarelor, nu ocupa spatii nesfarsite in emisiunile de maxima audienta si nu pretind nicio recunoastere. Ei sunt recunoscuti si onorati, printr-un firesc al lucrurilor, de cei care au beneficiat de roadele muncii lor. Multumesc, ION HOBANA! 



Oamenii sunt si vor ramane vesnic fascinati de povesti, de inexplicabil, de posibil. Si e bine sa fie asa. Este o premisa a evolutie, o conditie a imaginatiei creatoare. Una din ipostazele in care mintea si curiozitatea noastra par sa nu se mai sature de informatii, adevarate sau false, este perspectiva existentei si contactului cu civilizatii extraterestre. Si daca in niciun cadru oficial public nu se recunoaste ca ar exista dovezi de netagaduit privind contactul cu alte civilizatii, tot asa nu exista nicio declaratie prin care sa se sustina ca aceste civilizatii nu ar exista. Pentru ca ar fi de domeniul absurdului sa-ti asumi cunoasterea pur teoretica a Universului, atunci cand posibilitatile tale de deplasare de abia se intind, pe-aici, pe-aproape, in micul nostru sistem solar. 

Este adevarat ca, de-alungul timpului, tot felul de descoperiri au alimentat credinta noastra legata de posibilele contacte: schelete umanoide supra sau subdimensionate, cranii cu forma nefireasca, obiecte si aliaje necunoscute in perioada istorica corespunzatoare datarii lor. In scrieri vechi de mii de ani gasim relatari despre vehicule care ne duc cu gandul la ceea ce ne imaginam noi ca ar fi un aparat de zbor nepamantean si despre fiinte care fie au unele trasaturi comune cu omul, fie sunt complet diferite de acesta. Exista basoreliefuri si picturi din secolele XII-XIV care infatiseaza aparate de zbor dirijate din interior de ocupanti cu figuri umanoide. 

Oameni obisnuiti, piloti de avioane comerciale sau militare, cercetatori ai fenomenului, sustin, deopotriva, ca au vazut obiecte-nave care nu corespundeau nici ca forma, nici ca sistem de deplasare cu cele conventionale, cunoscute. Mai mult exista numeroase relatari pe parcursul istoriei recente, in special in ultimii cinzeci de ani, referitoare la contact apropiat cu fiinte stranii, uneori chiar rapiri de persoane care au fost supuse mai apoi diverselor experimente de catre aceste fiinte. Experientele reale sau imaginare de acest fel au fost exploatate din plin de literatura de fictiune si de industria cinematografica, alimentand astfel teoria conspiratiei si “isteria” colectiva. 

Cel mai cunoscut si mai mediatizat eveniment ramane “incidentul Roswell” si misterioasa arie 51 in care se presupune ca se afla sau s-ar fi aflat, la un moment dat, dovezi incontestabile despre existenta si contactul cu alte civilizatii, in forma materiala a unor obiecte aerospatiale. 

In ultimele doua, trei, decenii ia amploare un anumit fenomen: channelingul. Diverse persoane afirma ca la un moment dat au devenit “canale” de transmisie a unor informatii care provin din alte dimensiuni si de pe alte planete, de la reprezentantii unor civilizatii nepamantene. Adesea aceste informatii sunt verificabile in experienta imediata, bine coroborate cu date stiintifice si pline de bun simt in indrumarea/sustinerea oferita speciei noastre. Altele sunt fenomene de hipnoza colectiva in care naivi suprasugestionabili au sfarsit, printr-un suicid in masa in cadru unei secte, ascultand “chemarea astrelor”. 

Cercurile din lanuri, de fapt adevarate demonstratii de geometrie sacra, aducand mult cu mandalele, sunt puse tot pe seama unei inteligente superioare noua care doreste prin aceste mijloace sa comunice cu oamenii, intr-un limbaj simbolic. Cei preocupati de fenomen declara ca au gasit “cheia” pentru descifrarea acestor mesaje, iar explicatiile lor le gasiti in documentare pe internet sau chiar si pe posturile tv de factura stiintifica. 

A crede sau nu in existenta extraterestrilor ramane o optiune personala. Deocamdata. Generalul Emil Strainul afirma, in aparitiile televizate ale domniei sale, ca am depasit stadiul in care sa ne intrebam daca exista viata in afara Pamantului, pentru ca urmatoarea prioritate reala este momentul recunosterii acestui fapt si admiterii publice a interactiunii cu alte civilizatii. 

In ceea ce ma priveste, sunt deschisa la orice posibilitate. Ceea ce, in schimb, ma mira, este demersul de a cauta viata doar in forma si in conditiile cunoscute noua. Cautam apa, oxigen, carbon, bacteria primordiala, fiinte bipede, atmosfera asemanatoare cu cea de pe planeta noastra samd., ca si cum am fi interesati de un alt spatiu de locuit propice propriei perpetuari, mai degraba decat de intelegerea ca viata, in curgerea ei, este capabila sa nasca manifestare in si prin orice element chimic si printr-o infinitate de forme si densitati. Sau, intr-adevar, avem nevoie imperioasa de a gasi o destinatie, o alternativa a Pamantului? Sunt constiinte prea ocupate ca sa poata sa-mi si raspunda? Unii joaca ruleta ruseasca pe viata noastra, PE PLANETA NOASTRA. Iti suna cunoscut? Poate ai avut si tu, vreodata, intuitia asta.

Autor: Ellena




Niciun comentariu: