duminică, 9 ianuarie 2011

RADIO RAI

          Deşi îmi place italiana,  nu vă propun un post de radio italian, aşa cum pare…
       Dacă-i spun “pe lung” Radio din Rai, veţi înţelege la ce mă refer, dar – probabil – veţi fi şi mai derutaţi! Am să încerc să vă fiu ghid, pentru că – nu-i aşa ? – multe lucruri devin clare, limpezi, atunci cînd avem un ghid.
   Radio RAI emite, din totdeauna şi pentru totdeauna, 24 de ore pe zi – sau, dacă vreţi – continuu. Este VOCEA LUI DUMNEZEU, despre care nu se poate să nu fi auzit !

     “La început era Cuvîntul” – spune Evanghelia după Ioan, chiar în deschidere; mai apoi, ne explică chiar că “toate prin El s-au făcut”, adică prin Cuvînt. Iată ce putere are acest Cuvînt. Veţi fi, sper, de  acord cu mine, că e bine să cunoaştem acest Cuvînt, să-l ascultăm, măcar din cînd în cînd. Este motivul pentru care încerc să vă ghidez către El.

          Aţi auzit, deasemenea, de “muzica sferelor” – care, vă asigur, este o componentă a “vocii lui Dumnezeu”, este una din “emisiunile” şi “emisiile” postului de radio despre care vă povestesc.
          În sfîrşit, aţi auzit desigur despre “vocea interioară” – cea care “vorbeşte, dar numai atunci cînd noi tăcem !”. Recunosc că nu este uşor să taci, dar dacă reuşeşti…ai ocazia “să prinzi” RADIO RAI.

          Dacă am reuşit să vă lămuresc despre ce este vorba şi să vă fac să înţelegeţi cît de important este să ascultăm, măcar din cînd în cînd (cum spuneam) RADIO RAI, să mergem mai departe, la aspectele tehnice:
Aparatul de radio – capabil să recepţioneze RADIO RAI – este “încorporat” în noi, deci nu va trebui să faceţi nici un efort pentru procurarea lui. Unde este el amplasat nu se prea ştie; sunt mai multe păreri, dar eu unul sunt mulţumit să ştiu că există şi funcţionează şi nu sunt curios să ştiu cu precizie dacă el este amplsat în cap, în subconştient, în inimă, în aură, dacă chiar este “amplasat” pe undeva. Se pare că unii, căutîndu-i o viaţă întreagă amplasamentul, nu au ajuns să-l asculte. Ceea ce eu nu vă recomand…

       Antena, pentru că – evident – e nevoie de una, nu este nici din ferită, nici din cupru, aluminiu, vanadiu sau altele asemenea; nu e nici dipol, nici lungă de nu ştiu cîţi metri. E mult mai simplă! Unii îi spun rugăciune, alţii meditaţie, alţii relaxare. Toţi au dreptate, dar eu îi spun TĂCERE. Da, tăcerea este cea care ne acordează şi ne racordează la acest post de radio. Spuneam, mai sus, că nu este uşor ! Dar merită !!!

      Emisiunile sunt foarte diverse, infinit de diverse şi se adresează fiecăruia dintre noi. Noi suntem cei care alegem, pentru că TOATE emisiunile se difuzează “la cererea” ascultătorilor, a fiecăruia dintre noi. Evident că emisiunea mea preferată poate să nu fie şi a ta; şi invers! Aţi înţeles, sper, că fiecare dintre ascultători recepţionează propria emisiune preferată.

Adrian Şcheul  "Însemnări asupra armonizării umane" fragment  

Niciun comentariu: